Om Oss

OM OSS

nikolas@torslandarehabcenter.se

Nikolas Alektoridis

 

Jag heter Nikolas Alektoridis och har arbetat som fysioterapeut sen -03.

Jag utbildade mig i Linköping 2000-02 på Hälsouniversitet och kom snabbt in på specialistämnet Ortopedisk Manuell Terapi (OMT). Har sedan dess vidareutbildat mig och tagit examen i O.M.T (steg 3) 2008, som är den längsta kliniska vidareutbildningen inom Fysioterapi.

 

Har Sedan -05 undervisat på Fysioterpiutbildningen i Göteborg och utbildat blivande Fysioterapeuter samt nyligen börjat assistera på O.M.T – utbildningar.

 

Det är otroligt roligt och utvecklande att utbilda andra samtidigt som man själv måste vara uppdaterad och hålla sig i ajour med den senaste utvecklingen.

 

Har tidigare arbetat inom regionen och även på en privat mottagning, Fungera,  innan jag 2012 startade Göteborgs O.M.T Klinik i Torslanda. Tillsammans med mina kollegor så startade vi Torslanda Rehabcenter -15 och bytte till egna lokaler 2016.

 

Har främst varit aktiv inom Handboll på elitnivå och är idag ledare för min sons lag i Torslanda HK P10.

Det som driver mig i mitt yrke är i första hand intresset av andra människor och att försöka vara en del i deras rehabilitering. Med enkla medel kan man förändra många funktionsstörningar och de allra flesta blir bättre om analysen/undersökning är korrekt gjord! Arbetar dagligen med skador/smärta ifrån i stort sett hela kroppen.

Henrik Olsson

 

Jag heter Henrik Olsson och arbetar sedan sommaren 2014 på Torslanda RehabCenter och har tidigare arbetat som sjukgymnast inom primärvården.

 

Jag blev klar sjukgymnast 2001 och har efter det utbildat mig inom Ortopedisk Manuell Terapi (OMT) och blev klar med min OMT-examen 2008.  

 

Är sedan 2012 huvudlärare och undervisar nu kontinuerligt kurser i OMT.

Undervisar även blivande sjukgymnaster/fysioterapeuter på Göteborgs Universitet.

 

Är intresserad av skador och funktionsstörningar i ryggraden samt motorisk kontroll/rörelsekontroll då jag träffar patienter som behöver förbättra och ändra sin teknik vid träning och i vardagsaktiviteter.

henrik@torslandarehabcenter.se

Christoffer Akbas

 

Jag heter Christoffer Akbas och har tagit min Sjukgymnastexamen vid Luleå Tekniska Universitet.

 

Efter min grundutbildning läste jag en två-årig master inom Sport Sciences vid Lunds Universitet. Jag har också avklarat en steg 3-examen inom specialistområdet Ortopedisk Manuell Terapi (OMT).

 

Träning är något som ligger mig varmt om hjärtat då jag själv varit aktiv inom både lagsport samt kampsport. Majoriteten av mina behandlingar sker ute i gymmet där jag lär dig hur du ska träna för att bli bra ifrån din smärta.

 

Jag har även ett stort intresse i smärta och vår moderna förståelse av mekanismerna bakom smärta, både nytillkommen smärta som långvarig.

christoffer@torslandarehabcenter.se

Frida Norström


Jag heter Frida Norström och arbetar här på Torslanda RehabCenter sedan våren 2018. Jag tog min sjukgymnastexamen 2010 och har arbetat i primärvården i 9 år. 


Sedan examen har jag gått en rad vidareutbildningar med en steg 3 -utbildning/examen inom specialistområdet Ortopedisk Manuell Terapi (OMT) som främsta merit Jag har även gått kurser i bland annat evidensbaserat styrkelyft, MDT, dry needling, Axelina och rörelseanalys. 


Jag arbetar med att hjälpa personer med skador/smärtor i stort sett hela kroppen. Jag har ett stort intresse för idrott och träning, både rehabiliterande träning och träning för att hålla kroppen välfungerande. För egen del har jag framförallt ägnat mig åt att spela fotboll och att träna gymnastik. 

frida@torslandarehabcenter.se